fbpx

Fiets op maat

Home » Fiets op maat

Als je op zoek bent naar een fiets die perfect aansluit bij jouw wensen en eisen, dan is een fiets op maat misschien wel iets voor jou.
Je kunt hiervoor terecht bij Dutch Bike fit!

blog-single-12-740×600

Dutch Bike Fit

Is een bedrijf dat zich richt op het op maat maken en afstellen van fietsen voor de fietser.

Als je op zoek bent naar een fiets die perfect aansluit bij jouw wensen en eisen, dan is een fiets op maat misschien wel iets voor jou. Je kunt hiervoor terecht bij Dutch Bike fit! Dit proces, bekend als bike fit, garandeert een comfortabele en efficiënte fietservaring en vermindert het risico op blessures. Ik begrijp hoe belangrijk het is om de juiste fiets en het juiste afstelproces te kiezen voor jouw comfort en veiligheid tijdens het fietsen. Daarom bied ik verschillende fietsopties aan die specifiek zijn afgesteld op jouw persoonlijke behoeften. Bij Dutch Bike Fit maken we graag je eigen fiets op maat voor jou, zodat jij het maximale uit jouw fiets kunt halen.
Voordat ik een fiets op maat kan maken voor jou gaat hier eerst een proces aan vooraf. Vanuit dit proces kan ik kijken wat voor jou de beste opties zijn voor een fiets op maat.
Allereerst ontvang jij altijd in de bevestingingsmail een link naar het intake formulier. In dit formulier staan een aantal korte vragen over jou en je fiets. Wanneer jouw informatie is ingevuld kan ik mij voorbereiden op ons gesprek. In dit gesprek zullen we jouw wensen en eisen in kaart brengen. Ook gaan we hierbij kijken naar jouw fysieke eigenschappen, zoals jouw lengte en gewicht, maar ook naar jouw gebruiksdoel van de fiets. Op basis daarvan kan ik kijken wat de mogelijkheden zijn voor jou.

Over de afspraak

Hoe gaat een afspraak?

l

Intakeformulier

In de bevestingingsmail zit een link naar het intake formulier. Hier staan wat korte vragen in over jouw en je fiets. Met deze info kan ik mij optimaal voorbereiden.

Interview

Onder het genot van een kop koffie, thee of iets fris bespreken we het intakeformulier en de eventuele verdere bijzonderheden.

Body fit

Om te weten hoe sterk en flexibel je bent doen we verschillende testen. De uitkomsten hiervan zijn bepalend voor de afstellingen van je fiets.

Bike fit

Eerst wordt de huidige afstelling van je fiets in kaart gebracht. Vanuit daar begint het aanpassen waar nodig naar de meest efficiënte positie.

Fiets plezier

De eindafstelling wordt ook volledig in kaart gebracht. Via de E-mail krijg je een rapportage over de bike fit.

Body Fit

Na dit gesprek gaan we een Body Fit doen. Dit zijn verschillende testen om te kijken hoe sterk en flexibel jij bent. Dit is van belang zodat we kunnen kijken wat jij nodig hebt bij jouw fiets.

Wanneer we dit hebben gedaan en de mogelijkheden duidelijk zijn ga ik aan de slag met het maken van de fiets. Eerst wordt de huidige afstelling van je fiets in kaart gebracht. Vanuit daar begint het aanpassen waar nodig naar de meest efficiënte positie. Ik gebruik alleen de beste materialen en de nieuwste technieken. Hierdoor weet je zeker dat jouw fiets op maat van hoge kwaliteit is en jarenlang meegaat.
Tijdens het proces houd ik regelmatig contact met jou, zodat ik zeker weet dat we aan jouw wensen voldoen. Uiteindelijk bekijk ik nog eens hoe jij je nieuwe fiets vindt zitten, zodat ik zeker weet dat jij de fiets zo comfortabel mogelijk kan gebruiken. Je ontvangt na het proces ook nog eens via e-mail de rapportage over de bike fit.

Een fiets op maat is meer dan alleen een fiets, het is een uniek en persoonlijk product. Bij Dutch Bike Fit help ik jou graag bij het maken van jouw droomfiets.

Mocht jij geïnteresseerd zijn in Dutch Bike Fit en wil jij graag dat ik jou kom helpen voor het op maat maken van jouw fiets? Neem dan contact op via info@dutchbikefit.nl, 06-33029107 of klik op onderstaande knop.

Dutch Bike Fit - Body check - lichaamsmeeting

Klanten Dutch Bik Fit

Recensies

Uitstekend
Gebaseerd op 38 recensies
Peter Salari
Peter Salari
Goede info gehad, houding voelt beter aan. Kracht op de pedalen is beter door aanpassing schoenplaatjes en een extra plaatje. Ik kan Dimitri aanraden.
mpc bénard
mpc bénard
Had two previous bike fittings elsewhere, but only after seeing Dimitri I realised how mediocre they were... The level of personalised detail that he puts in to the bike fitting is simply amazing, I was surprised how much he adjusted (compared to the previous fit) and how much better it feels... Have a full distance Ironman in 8 weeks and can't wait for the bike ride! : )
Martijn Dost
Martijn Dost
Graag deel ik mijn ervaring met Dimitri van Dutch Bike Fit. Ik heb onlangs een Bikefit sessie bij hem geboekt en ik kan met volle overtuiging zeggen dat het een geweldige ervaring was. Dimitri neemt uitgebreid de tijd om alles uit te leggen en te bespreken. Hij was duidelijk, persoonlijk en professioneel in zijn aanpak. Tijdens de bikefit is Dimitri zeer geduldig en zorgvuldig in zijn werk en zorgde ervoor dat ik op een comfortabele en efficiënte manier op mijn fiets zat. Ik merkte meteen het verschil in mijn rijcomfort en prestaties. Al met al kan ik Dimitri van Dutch Bike Fit van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een professionele en persoonlijke Bikefit service. Dimitri is een echte expert op zijn gebied en hij zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ervaring hebt.
Maurits N
Maurits N
No-nonsense bikefit voor een mooie prijs. Dimitri heeft verstand van zaken en weet alles simpel en duidelijk uit te leggen. Hij verkoopt zelf geen afmontage maar voorziet je van een onafhankelijk aankoopadvies. Als je twijfelt over een bikefit en klachten ervaart bij het fietsen, zou ik zeker een afspraak inplannen!
Tom Nij Bijvank
Tom Nij Bijvank
Zowel racefiets als MTB nog nooit goed afgesteld na de aankoop. Wel een aantal (lichte) klachten tijdens en na het fietsen. Dus was het wel tijd voor een goeie bike-fit! Dimitri neemt alle tijd voor je en legt de stappen erg goed uit, stelt veel vragen en wil ook graag toelichten waarom zaken belangrijk zijn, erg fijn! Voor zowel race als MTB bepaalde aanpassingen gedaan en ook de schoenplaatjes aangepast. Voor mijn racefiets een kleinere stuurpen nodig en voor MTB een veel smaller stuur nodig. Dimitri gebruikt ook een software programma in combinatie met een laser voor metingen en visualisatie. Hiermee zie je als klant wat er gebeurt (voor en na situatie). Dat resulteert in een keurig rapport dat je als naslagwerk kan gebruiken voor de juiste afstelling. Gezien de uitgebreide tijd die hij neemt en zijn deskundigheid een goeie prijs-kwaliteitverhouding. Al met al ben ik heel tevreden. Een echte aanrader voor mensen die willen investeren in het fietsplezier en klachten willen verhelpen/voorkomen.
Jeroen Stoffers
Jeroen Stoffers
Professionele bikefitting met goed advies. Bedankt!
Ebe van der Mark
Ebe van der Mark
De fitting met Dimitri was exact wat ik nodig had. In een ontspannen maar professionele setting kreeg ik niet alleen een volledige analyse van mijn lichaam en de maten/standen waar ik rekening mee moet houden, maar ook een duidelijke uitleg hoe dit mijn fietsen kan beïnvloeden. En alhoewel Dimitri ook dingen verkoopt (zooltjes etc.) voelde ik geen druk om iets te moeten kopen. En het rapport wat er uit kwam was heel nuttig en helder.
Cees Koelewijn
Cees Koelewijn
Ik ben blij dat ik geweest ben. Dimitri heeft mij beter op de fiets gezet en een aantal tips gegeven om meer te kunnen genieten van het fietsen na een vervelende knieblessure. Ik heb minder last en kan daardoor fijner fietsen.
Jesse Burkunk
Jesse Burkunk
Heel blij een keer geinvesteerd te hebben in een goede bike fitting. Dimitri is zeer kundig, neemt de tijd en legt alles goed uit. Het resultaat is niet alleen een verbeterde rijervaring maar ook meer inzicht in houding, krachtverdeling en techniek. Aanrader!