fbpx

Advies nieuwe fiets

Home » Advies nieuwe fiets

blog-single-12-740×600

Het kiezen van een nieuwe fiets

Het kiezen van een nieuwe fiets kan een uitdaging zijn, vooral met alle opties en technische specificaties die er zijn. Of je nu een recreatieve fietser bent, een fanatieke wielrenner, of dagelijks naar je werk fietst, het vinden van de juiste fiets is cruciaal voor comfort en prestaties. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat we samen de perfecte afmetingen vinden die bij jouw lichaam en rijstijl passen. In deze gids deel ik enkele cruciale tips en overwegingen om je te helpen bij het maken van de beste keuze.

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe fiets?

Bij het aanschaffen van een nieuwe fiets is het belangrijk om je behoeften en gebruiksdoelen in overweging te nemen. Vraag jezelf af waar je de fiets voornamelijk voor gaat gebruiken. Wil je een fiets voor lange toertochten, dagelijkse ritten naar je werk, of intensieve sportieve prestaties? Elke fietscategorie heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Een stadsfiets biedt bijvoorbeeld meer comfort en stabiliteit voor korte afstanden, terwijl een racefiets is ontworpen voor snelheid en efficiëntie op lange afstanden.

Het belang van een goede framemaat

Een van de meest essentiële aspecten van fietscomfort is de juiste framemaat. Een fiets die te groot of te klein is, kan leiden tot ongemak en zelfs blessures. Bij Dutch Bike Fit besteed ik veel aandacht aan het nauwkeurig meten van je lichaamsafmetingen om de ideale framemaat te bepalen. Dit proces omvat het meten van je binnenbeenlengte, romp, armlengte en de verhouding daartussen. Met deze gegevens kan ik een fiets op maat afstellen, wat resulteert in een optimale rijervaring.

Dutch Bike Fit

Plan een afspraak bij Dutch Bike Fit

Ben je klaar om de perfecte fiets te vinden die past bij jouw behoeften en lichaamsbouw? Wacht dan niet langer en plan een afspraak bij Dutch Bike Fit. Ik sta klaar om je te helpen met professioneel advies en een nauwkeurige fietsafstelling. Kijk op de website voor meer informatie en boek je afspraak vandaag nog. Met Dutch Bike Fit ben je verzekerd van een fiets die niet alleen perfect past, maar ook je fietservaring naar een hoger niveau tilt. Begin je fietstocht met vertrouwen en comfort!

l

Intakeformulier

In de bevestingingsmail zit een link naar het intake formulier. Hier staan wat korte vragen in over jouw en je fiets. Met deze info kan ik mij optimaal voorbereiden.

Interview

Onder het genot van een kop koffie, thee of iets fris bespreken we het intakeformulier en de eventuele verdere bijzonderheden.

Body fit

Om te weten hoe sterk en flexibel je bent doen we verschillende testen. De uitkomsten hiervan zijn bepalend voor de afstellingen van je fiets.

Bike fit

Eerst wordt de huidige afstelling van je fiets in kaart gebracht. Vanuit daar begint het aanpassen waar nodig naar de meest efficiënte positie.

Fiets plezier

De eindafstelling wordt ook volledig in kaart gebracht. Via de E-mail krijg je een rapportage over de bike fit.

Mijn specialisatie

Dutch Bike Fit onderscheidt zich door persoonlijke benadering en technische expertise. Met jarenlange ervaring in het aanpassen van fietsen aan de unieke behoeften van elke fietser, kan ik niet alleen de juiste framemaat bepalen, maar ook het afstellen van zadelhoogte, stuurpositie en pedaalstand. Dit alles draagt bij aan een betere fietshouding, verhoogd comfort en verbeterde prestaties.

De voordelen van een professionele bike fit

Het investeren in een professionele bike fit kan aanzienlijke voordelen opleveren. Ten eerste vermindert het de kans op lichamelijke klachten zoals rug- en kniepijn, die vaak het gevolg zijn van een verkeerde fietshouding. Bovendien kan een goed afgestelde fiets de efficiëntie van je trapbeweging verbeteren, waardoor je meer kracht kunt genereren en minder snel vermoeid raakt. Dit is vooral belangrijk voor sportieve fietsers die hun prestaties willen optimaliseren.

blog-single-12-740×600

Klanten Dutch Bik Fit

Recensies

Uitstekend
Gebaseerd op 38 recensies
Peter Salari
Peter Salari
Goede info gehad, houding voelt beter aan. Kracht op de pedalen is beter door aanpassing schoenplaatjes en een extra plaatje. Ik kan Dimitri aanraden.
mpc bénard
mpc bénard
Had two previous bike fittings elsewhere, but only after seeing Dimitri I realised how mediocre they were... The level of personalised detail that he puts in to the bike fitting is simply amazing, I was surprised how much he adjusted (compared to the previous fit) and how much better it feels... Have a full distance Ironman in 8 weeks and can't wait for the bike ride! : )
Martijn Dost
Martijn Dost
Graag deel ik mijn ervaring met Dimitri van Dutch Bike Fit. Ik heb onlangs een Bikefit sessie bij hem geboekt en ik kan met volle overtuiging zeggen dat het een geweldige ervaring was. Dimitri neemt uitgebreid de tijd om alles uit te leggen en te bespreken. Hij was duidelijk, persoonlijk en professioneel in zijn aanpak. Tijdens de bikefit is Dimitri zeer geduldig en zorgvuldig in zijn werk en zorgde ervoor dat ik op een comfortabele en efficiënte manier op mijn fiets zat. Ik merkte meteen het verschil in mijn rijcomfort en prestaties. Al met al kan ik Dimitri van Dutch Bike Fit van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een professionele en persoonlijke Bikefit service. Dimitri is een echte expert op zijn gebied en hij zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ervaring hebt.
Maurits N
Maurits N
No-nonsense bikefit voor een mooie prijs. Dimitri heeft verstand van zaken en weet alles simpel en duidelijk uit te leggen. Hij verkoopt zelf geen afmontage maar voorziet je van een onafhankelijk aankoopadvies. Als je twijfelt over een bikefit en klachten ervaart bij het fietsen, zou ik zeker een afspraak inplannen!
Tom Nij Bijvank
Tom Nij Bijvank
Zowel racefiets als MTB nog nooit goed afgesteld na de aankoop. Wel een aantal (lichte) klachten tijdens en na het fietsen. Dus was het wel tijd voor een goeie bike-fit! Dimitri neemt alle tijd voor je en legt de stappen erg goed uit, stelt veel vragen en wil ook graag toelichten waarom zaken belangrijk zijn, erg fijn! Voor zowel race als MTB bepaalde aanpassingen gedaan en ook de schoenplaatjes aangepast. Voor mijn racefiets een kleinere stuurpen nodig en voor MTB een veel smaller stuur nodig. Dimitri gebruikt ook een software programma in combinatie met een laser voor metingen en visualisatie. Hiermee zie je als klant wat er gebeurt (voor en na situatie). Dat resulteert in een keurig rapport dat je als naslagwerk kan gebruiken voor de juiste afstelling. Gezien de uitgebreide tijd die hij neemt en zijn deskundigheid een goeie prijs-kwaliteitverhouding. Al met al ben ik heel tevreden. Een echte aanrader voor mensen die willen investeren in het fietsplezier en klachten willen verhelpen/voorkomen.
Jeroen Stoffers
Jeroen Stoffers
Professionele bikefitting met goed advies. Bedankt!
Ebe van der Mark
Ebe van der Mark
De fitting met Dimitri was exact wat ik nodig had. In een ontspannen maar professionele setting kreeg ik niet alleen een volledige analyse van mijn lichaam en de maten/standen waar ik rekening mee moet houden, maar ook een duidelijke uitleg hoe dit mijn fietsen kan beïnvloeden. En alhoewel Dimitri ook dingen verkoopt (zooltjes etc.) voelde ik geen druk om iets te moeten kopen. En het rapport wat er uit kwam was heel nuttig en helder.
Cees Koelewijn
Cees Koelewijn
Ik ben blij dat ik geweest ben. Dimitri heeft mij beter op de fiets gezet en een aantal tips gegeven om meer te kunnen genieten van het fietsen na een vervelende knieblessure. Ik heb minder last en kan daardoor fijner fietsen.
Jesse Burkunk
Jesse Burkunk
Heel blij een keer geinvesteerd te hebben in een goede bike fitting. Dimitri is zeer kundig, neemt de tijd en legt alles goed uit. Het resultaat is niet alleen een verbeterde rijervaring maar ook meer inzicht in houding, krachtverdeling en techniek. Aanrader!