fbpx

Coaching

Home » Coaching

blog-single-12-740×600

Wat kan je verwachten van
13 Coaching

Als triathlon coach draag ik de verantwoordelijkheid voor het begeleiden en ondersteunen van jouw als atleten bij het behalen van de doelen in de triathlonsport. Mijn rol als coach is gevuld met verschillende taken en verantwoordelijkheden, die allemaal gericht zijn om jouw  volledige potentieel te kunnen bereiken.

Ten eerste werk ik nauw met je samen om een diep begrip te krijgen van je persoonlijke doelen, ambities en motivaties. Door middel van een intakegesprek analyseer ik je huidige conditie, trainingsniveau en eventuele eerdere blessures of beperkingen. Dit helpt mij om een individueel trainingsplan op maat te maken dat past bij jouw specifieke behoeften en capaciteiten.

Op basis van deze informatie ontwerp ik een gestructureerd trainingsprogramma dat de juiste balans biedt tussen zwemmen, fietsen en hardlopen, evenals kracht- en flexibiliteitstraining. Ik houd rekening met de fysieke capaciteiten van mijn jouw en bepaal de optimale trainingsintensiteit, duur en frequentie. Gedurende het trainingsproces evalueer ik regelmatig met jou de voortgang en pas ik het plan aan om ervoor te zorgen dat je constant uitgedaagd wordt en je blijft ontwikkelen.

Alleen triathlon coaching?

Als triathlon coach ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van atleten bij triatlonwedstrijden. Ik geniet er enorm van om mijn atleten te helpen hun doelen te bereiken in deze veeleisende en uitdagende sport. Maar mijn werk als coach beperkt zich niet alleen tot triathlon. Ik bied ook coaching aan voor hardlopen en wielrennen, omdat ik geloof dat deze disciplines nauw verbonden zijn en elkaar kunnen versterken.

Bij het coachen van hardlopers richt ik me op het verbeteren van techniek, het vergroten van snelheid en uithoudingsvermogen, en het voorkomen van blessures. Ik ontwerp persoonlijke trainingsplannen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van elke hardloper. Door middel van intervaltrainingen, duurlopen en tempotrainingen help ik mijn atleten om sterker te worden en sneller te rennen. 

Als wielrencoach focus ik op het verbeteren van de fietsprestaties van mijn atleten. Ik houd rekening met factoren zoals kracht, snelheid, duurvermogen en techniek. Ik creëer individuele trainingsprogramma’s die gericht zijn op het vergroten van het vermogen van mijn atleten om lange afstanden te fietsen, heuvels te beklimmen of om snel te sprinten. Ik werk aan het optimaliseren van hun traptechniek en positionering op de fiets, en geef advies over voeding en hydratatie tijdens het fietsen.

Als coach voor triatlon, hardlopen en wielrennen ben ik toegewijd aan het bieden van de best mogelijke begeleiding aan mijn atleten. Ik werk nauw met hen samen, luister naar hun doelen en motivaties, en ontwikkel trainingsplannen die hen in staat stellen om optimaal te presteren. Ik fungeer als klankbord, motivator en bron van kennis, en help hen om hun grenzen te verleggen en hun potentieel te maximaliseren in elke discipline waarin ze willen excelleren.

stock-photo-back-of-a-coach-s-black-shirt-with-the-white-word-coach-written-on-it-582703915