fbpx

Fiets afstellen

Home » Fiets afstellen

Dimitri van Overloop - Mountainbike

Dutch Bike Fit milieubewust

Als je op zoek bent naar een gezonde en milieuvriendelijke manier om je te verplaatsen, dan is fietsen de perfecte keuze voor jou. Fietsen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. Het biedt je namelijk tijd om buiten te zijn en te bewegen, wat bijdraagt aan een betere gezondheid.
Maar fietsen is niet alleen belangrijk voor jouw gezondheid, het is ook belangrijk voor onze maatschappij. Het is namelijk een milieuvriendelijke manier om te reizen, wat betekent dat we minder uitstoot hebben en ons milieu gezonder houden. Daarnaast is fietsen ook beter voor onze verkeerssituatie. Er zijn minder files en minder verkeersdrukte op de weg, wat betekent dat we minder tijd verliezen tijdens onze dagelijkse reizen.
Kortom, fietsen is belangrijk voor onze gezondheid en onze maatschappij. Het biedt ons de mogelijkheid om te bewegen, gezonder te leven en onze verkeerssituatie en milieu te verbeteren.
Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat wanneer jij een fiets hebt jij ook fijn op jouw fiets kunt zitten. Daarom bestaat Dutch Bike Fit!

Over de afspraak

Hoe gaat een afspraak?

l

Intakeformulier

In de bevestingingsmail zit een link naar het intake formulier. Hier staan wat korte vragen in over jouw en je fiets. Met deze info kan ik mij optimaal voorbereiden.

Interview

Onder het genot van een kop koffie, thee of iets fris bespreken we het intakeformulier en de eventuele verdere bijzonderheden.

Body fit

Om te weten hoe sterk en flexibel je bent doen we verschillende testen. De uitkomsten hiervan zijn bepalend voor de afstellingen van je fiets.

Bike fit

Eerst wordt de huidige afstelling van je fiets in kaart gebracht. Vanuit daar begint het aanpassen waar nodig naar de meest efficiënte positie.

Fiets plezier

De eindafstelling wordt ook volledig in kaart gebracht. Via de E-mail krijg je een rapportage over de bike fit.

Dutch Bike Fit

is een professioneel bedrijf dat gefocust is op het personaliseren van de fiets op de fietser. Dit bekend als bike fit, verzekert een aangenaam en efficiënt fietsen, wat leidt tot verbeterde prestaties en een verminderd risico op blessures. Ik besef dat het selecteren van de juiste fiets en het juiste afstelproces van groot belang zijn voor jouw comfort en veiligheid tijdens het fietsen. Daarom kan Dutch Bike Fit verschillende soorten fietsen voor jou afstellen.
Ten eerste is het belangrijk om de juiste zithoogte te bepalen. Hierdoor zorg ik ervoor dat jij een soepele en efficiënte traptechniek hebt. Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste afstand tussen het stuur en het zadel te bepalen. Dit doe ik door te kijken naar jouw arm- en schouderlengte. Hierdoor zorg ik dat jij een comfortabele en veilige houding hebt tijdens het fietsen.

Wanneer nodig zal ik ook de stuurhoogte afstellen, zodat jij een fijne houding hebt en jouw rug en nek niet te veel belast wordt. Ik zorg er ook voor dat de remmen en versnellingen goed afgesteld zijn,
zodat jij altijd veilig en soepel kunt remmen en schakelen. Daarnaast kijk ik wat er nog meer nodig is zodat jij fijn op jouw fiets kan zitten. Als alles goed is afgesteld, zal jij merken dat fietsen veel comfortabeler en veiliger wordt. Bij Dutch Bike Fit help ik je graag bij het afstellen van jouw fiets, zodat jij het maximale uit jouw fiets kunt halen.

Mocht jij geïnteresseerd zijn in Dutch Bike Fit en wil jij graag dat ik jou kom helpen voor het afstellen van jouw fiets? Neem dan contact op via info@dutchbikefit.nl06-33029107 of klik op onderstaande knop.

Dutch Bike Fit - Meeting bike fitting Stadfiets Giant

Klanten Dutch Bik Fit

Recensies

Uitstekend
Gebaseerd op 38 recensies
Peter Salari
Peter Salari
Goede info gehad, houding voelt beter aan. Kracht op de pedalen is beter door aanpassing schoenplaatjes en een extra plaatje. Ik kan Dimitri aanraden.
mpc bénard
mpc bénard
Had two previous bike fittings elsewhere, but only after seeing Dimitri I realised how mediocre they were... The level of personalised detail that he puts in to the bike fitting is simply amazing, I was surprised how much he adjusted (compared to the previous fit) and how much better it feels... Have a full distance Ironman in 8 weeks and can't wait for the bike ride! : )
Martijn Dost
Martijn Dost
Graag deel ik mijn ervaring met Dimitri van Dutch Bike Fit. Ik heb onlangs een Bikefit sessie bij hem geboekt en ik kan met volle overtuiging zeggen dat het een geweldige ervaring was. Dimitri neemt uitgebreid de tijd om alles uit te leggen en te bespreken. Hij was duidelijk, persoonlijk en professioneel in zijn aanpak. Tijdens de bikefit is Dimitri zeer geduldig en zorgvuldig in zijn werk en zorgde ervoor dat ik op een comfortabele en efficiënte manier op mijn fiets zat. Ik merkte meteen het verschil in mijn rijcomfort en prestaties. Al met al kan ik Dimitri van Dutch Bike Fit van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een professionele en persoonlijke Bikefit service. Dimitri is een echte expert op zijn gebied en hij zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ervaring hebt.
Maurits N
Maurits N
No-nonsense bikefit voor een mooie prijs. Dimitri heeft verstand van zaken en weet alles simpel en duidelijk uit te leggen. Hij verkoopt zelf geen afmontage maar voorziet je van een onafhankelijk aankoopadvies. Als je twijfelt over een bikefit en klachten ervaart bij het fietsen, zou ik zeker een afspraak inplannen!
Tom Nij Bijvank
Tom Nij Bijvank
Zowel racefiets als MTB nog nooit goed afgesteld na de aankoop. Wel een aantal (lichte) klachten tijdens en na het fietsen. Dus was het wel tijd voor een goeie bike-fit! Dimitri neemt alle tijd voor je en legt de stappen erg goed uit, stelt veel vragen en wil ook graag toelichten waarom zaken belangrijk zijn, erg fijn! Voor zowel race als MTB bepaalde aanpassingen gedaan en ook de schoenplaatjes aangepast. Voor mijn racefiets een kleinere stuurpen nodig en voor MTB een veel smaller stuur nodig. Dimitri gebruikt ook een software programma in combinatie met een laser voor metingen en visualisatie. Hiermee zie je als klant wat er gebeurt (voor en na situatie). Dat resulteert in een keurig rapport dat je als naslagwerk kan gebruiken voor de juiste afstelling. Gezien de uitgebreide tijd die hij neemt en zijn deskundigheid een goeie prijs-kwaliteitverhouding. Al met al ben ik heel tevreden. Een echte aanrader voor mensen die willen investeren in het fietsplezier en klachten willen verhelpen/voorkomen.
Jeroen Stoffers
Jeroen Stoffers
Professionele bikefitting met goed advies. Bedankt!
Ebe van der Mark
Ebe van der Mark
De fitting met Dimitri was exact wat ik nodig had. In een ontspannen maar professionele setting kreeg ik niet alleen een volledige analyse van mijn lichaam en de maten/standen waar ik rekening mee moet houden, maar ook een duidelijke uitleg hoe dit mijn fietsen kan beïnvloeden. En alhoewel Dimitri ook dingen verkoopt (zooltjes etc.) voelde ik geen druk om iets te moeten kopen. En het rapport wat er uit kwam was heel nuttig en helder.
Cees Koelewijn
Cees Koelewijn
Ik ben blij dat ik geweest ben. Dimitri heeft mij beter op de fiets gezet en een aantal tips gegeven om meer te kunnen genieten van het fietsen na een vervelende knieblessure. Ik heb minder last en kan daardoor fijner fietsen.
Jesse Burkunk
Jesse Burkunk
Heel blij een keer geinvesteerd te hebben in een goede bike fitting. Dimitri is zeer kundig, neemt de tijd en legt alles goed uit. Het resultaat is niet alleen een verbeterde rijervaring maar ook meer inzicht in houding, krachtverdeling en techniek. Aanrader!